Datum : 23.01.1887      
Plaats : Hoogwoud Provincie : Noord-Holland
Winnaar : P.Graft Deelnemers : onbekend
Spelers uit regio : 7 Codering : regionaal
Spel(len) : dam/schaak Match/rond : rond(?)
Prijs : onbekend Dag : zondag
Advertentie(s) : nee Verslag(en) : ja

 


Nieuws van de Dag (A’Dam) 27.01.1887
Heldersche en Nieuwendieper Courant 28.01.1887
In den schaak- en damwedstrijd aan de Gouw, te Hoogwoud, gehouden door liefhebbers uit die gemeente en omliggende dorpen, is de prijs in het schaken gewonnen door den heer D. Kooijman, te Opmeer en de premie door den heer W. Vijn, te Hoogwoud. In het dammen werd de prijs behaald door den heer P. Van Graft, op de Gouw, de eerste premie door den heer S. Glas en de tweede premie door den heer W. Vijn, beide laatstgenoemde wonende in de Hoogwouder-Weere.

Nieuwe Hoornsche Courant 29.01.1887
Hoogwoud. Bij den alhier gehouden schaak- en damwedstrijd is de prijs in het schaken gewonnen door den heer D. Kooijman te Opmeer en de premie door den heer W. Vijn alhier. In het dammen werd de prijs behaald door den heer P. van Graft aan de Gouw, de 1e premie door den heer S. Glas en de 2e premie door den heer W. Vijn, beide wonende in de Where alhier
.

Purmerender Courant 30.01.1887
In den schaak- en damwedstrijd aan de Gouw te Hoogwoud (N.H.), gehouden door liefhebbers uit die gemeente en omliggende dorpen, is de prijs in het schaken gewonnen door den heer D. Kooijman te Opmeer en de premie door den heer W. Vijn, Hoogwoud. In het dammen werd de prijs behaald door den heer P. Graft, op de Gouw, de eerste premie door den heer S. Glas, en de tweede premie door den heer W. Vijn, beide laatstgenoemde wonende in de Hoogwouder Weere.

Zijper Courant 30.01.1887
Bij den schaak- en damwedstrijd. jl. Zondag ten huize van den Heer K. Winkel Az., kastelein op de Gouw, gemeente Hoogwoud gehouden, is de prijs in het schaken behaald door den heer D. Kooijman te Opmeer, en de premie door den heer W. Vijn te Hoogwoud. In het dammen verwierf de heer P. van Graft den prijs, de heer S. Glas de eerste en de heer W. Vijn de tweede premie, de prijswinnaar wonende op de Gouw en de beide premiewinnaars in de Weere. Prijzen en premiën in contanten.

Uitslag:
1. P. (van?) Graft, Gouwe
2. S. Glas, Hoogwouder Weere
3. W. Vijn, Hoogwouder Weere

Opnieuw geen advertentie, maar gelukkig wel een verslag. Een bevestiging van de stelling dat het heel goed mogelijk is dat elk damtoernooi een plaatsje in de kolommen van een krant vond. Waarom men daarvoor het Nieuws van de Dag en de Purmerender en Zijper Courant uitkoos is niet duidelijk. Speelde er soms spelers uit de regio Beemster en Zijpe mee? Van W. Vijn was bekend dat hij al vroeg een groep dammers om zich heen verzamelde en in 1894 in Hoogwoud een damclub oprichtte. Was hij ook actief met het organiseren van toernooien?. P. Graft en S. Glas kennen we als oplossers van de problemen in de Zijper Courant. Zoals al eerder gesteld: ook in andere toernooien, bijv. Middenbeemster1881/sep en Alkmaar1885/jan, zien we dezelfde namen zowel bij het schaken als dammen opduiken. Dit duidt erop dat deze toernooien na elkaar werden gespeeld.